Norwegian kuttet CO₂-utslippet per passasjerkilometer med 28 prosent i perioden 2010 til 2019. Kuttet var et resultat av flåtefornyelse, mer effektive direkteflyvninger og fullere fly. Høsten 2020 lanserte Norwegian sin klima- og miljøstrategi med et svært ambisiøst mål om ytterligere 24 prosent kutt innen 2030. Økt produksjon og bruk av bærekraftig flydrivstoff er en sentral brikke for å nå det målet.

Elektrodrivstoff er en ny type bærekraftig flydrivstoff som fremstilles av hydrogen og karbon. Billig fornybar strøm og sterke industrimiljøer innenfor hydrogen og karbonfangst gjør Norge til et attraktivt sted for produksjon.

Når står de første fabrikkene klare? Hvor store utslippskutt kan vi forvente? Hvor mye elektrodrivstoff kan produseres og til hvilken kostnad? Hvordan skal utslippskuttene telles, regnskapsføres og rapporteres? Hvilke fordeler og ulemper har denne energiformen sammenliknet med andre alternativer? Og er kundene villige til å betale ekstra for å redusere sine transportutslipp?

Disse spørsmålene, og mange flere, får du svar på når Norwegian og NHO Luftfart inviterer til seminar og faglig samtale om elektrodrivstoff i Rådstuen på Næringslivets Hus/MØR biffhus tirsdag 17. august kl. 12.00-13.00. Arrangementet ledes av Anders Fagernæs, bærekraftdirektør i Norwegian.

Program

Bolk 1: Innledning og presentasjoner

  • Stein Esben Bøe, daglig leder i SINTEF Helgeland
  • Gunnar Holen, administrerende direktør i Nordic Electrofuels
  • Susanne Krøvel, advokat i Norsk E-fuel

Bolk 2: Panelsamtale

  • Marianne Hagen, konserndirektør bærekraft og kommunikasjon i Aker Solutions
  • Jan Gabor, konserndirektør eiendomsutvikling i Mo Industripark
  • Lars Andersen Resare, bærekraftdirektør i SAS
  • Stig Schjølset, fagsjef i Zero
  • Eivind Berstad, seniorrådgiver i Bellona

Streaming

Arrangementet streames også på NHOs digitale plattform myOnvent. For å følge streamen der, må du først registrere deg. Link for registrering og innlogging finner du her: myOnvent – Arendalsuka 2021 NHO-fellesskapet. Når man logger seg inn i systemet, kommer man til lobbyområdet. Her kan man klikke seg videre inn til de digitale møterommene, se opptak av arrangementer, nettverke med andre deltagere og stille spørsmål på liveveggen.