Aktuelt5. februar 2020Kunnskap mobiliserer bredtHalvannengraders-rapporten bevisstgjorde en stor andel av befolkningen om klimaproblemet, viser en ny studie. Effekten går på tvers av politiske holdninger, med unntak av ytterste høyre fløy. Men mer kunnskap er ikke nok alene, advarer hovedforfatter Charles Ogunbode.
3. oktober 2019Ekspertintervjuet: Identitetspolitikk og klimaIdentitetspolitikken har inntatt klimadebatten. Det er en farlig utvikling, advarer professor Espen Moe ved NTNU.
Kommentar10. januar 2018Hva slags vitenskapsideal bør klimaforskningen bygge på?Replikk til Bård Lahn i debatten om forskeres rolle i klimadebatt og -politikk.
Kommentar20. desember 2017Skråsikkerheten skader klimadebattenForskere må vise ydmykhet for at vanskelige spørsmål om samfunnsmessige veivalg bare kan gjøres i demokratiske fellesskap. Ingen enkelt fagtradisjon sitter på all den innsikten som er nødvendig for at disse fellesskapene skal kunne treffe informerte valg.
Kommentar9. desember 2017Klima og kunnskap: Usikkerhet kan brukes som påskudd for unnfallenhetVi bør alltid være oppmerksom på at vår kunnskap kan være usikker, men usikkerhet kan også brukes til å forkludre det faktum at vi vet nok til å gjøre noe.