– EUs grønne tog er på skinner

Til tross for pandemi, krig, energikrise, inflasjon og bondeopprør har EUs grønne vekststrategi – den grønne given – klart seg godt i Ursula von der Leyens første periode som EU-kommisjonens president.

– EUs grønne vekststrategi har klart seg over all forventning. EU har ikke bare vedtatt politikken som må til for å nå målet om 55 prosent kutt i utslippene innen 2030. Etter invasjonen av Ukraina har unionen strammet klimapolitikken ytterligere til for å gjøre seg uavhengig av russisk gass, sier Energi og Klimas Brusselkorrespondent, Alf Ole Ask.

I denne siste podkastepisoden før sommeren oppsummerer vi første halvår av 2024 – som også er siste halvår av von der Leyens første femårsperiode som EU-kommisjonens president.

Vi er innom:

  • EØS-jubileet
  • Naturrestaureringsloven
  • Klimamål for 2040
  • Strategisk retning for EUs neste femårsperiode

Lytt til episoden her i nettleseren eller i din foretrukne podkast-applikasjon.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, PodmePodbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.