EU-spesial: EØS-jubileum, industripartnerskap og atomtoppmøte

Statsminister Jonas Gahr Støre serverte kake i Brussel og næringsminister Jan Christian Vestre signerte avtale om industripartnerskap mellom Norge og EU.

EØS-avtalen er 30 år i år. På EU-toppmøtet denne uka, deltok Norge sammen med Island og Liechtenstein på en markering av avtalen sammen med EUs stats- og regjeringssjefer.

I etterkant av markeringen serverte statsminister Jonas Gahr Støre og næringsminister Jan Christian Vestre kake. Noen bursdagssang ble det ikke, men det kan komme nye sjanser. Støre utelukket ikke at EØS-avtalen også vil feire 50 års jubileum.

I tillegg: Næringsminister Vestre og EU-kommissær med overordnet ansvar for EUs klimapolitikk, Maroš Šefčovič signerte torsdag en avtale om industripartnerskap mellom Norge og EU.

– Avtalen gjør ikke noe skade, men det gjenstår å se hva slags nytte den gjør, sier Energi og Klimas Brussel-korrespondent, Alf Ole Ask.

I denne siste podkastepisoden før påske oppsummerer vi det viktigste som har skjedd i Brussel denne uka.

Lytt i nettleseren eller i din foretrukne podkast-applikasjon.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, PodmePodbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.