Havvind: Equinor er skuffet – Pareto synes Ventyr er en spennende vinner

Ventyr-konsortiet, med belgiske Parkwind og Ikeas investeringsselskap Ingka Investments, vant første havvind-auksjon i Norge.

– Vi er skuffet. Vi deltok jo med et håp om å vinne og bli tildelt Sørlige Nordsjø på et prisnivå der vi kunne utviklet et godt og lønnsomt havvindprosjekt, sier pressekontakt i Equinor Magnus Frantzen Eidsvold.

Fornybardirektør Lars Ove Skorpen i meglerhuset Pareto Securities kaller Ventyr en spennende og overraskende vinner. 

At prisen endte på over én krone (115 øre/kWh) overrasker imidlertid ikke. Og ifølge Skorpen er det ikke gitt at Sørlige Nordsjø II vil være lønnsomt for Ventyr.
– Slik prisene er i dag vil jeg si det er marginalt lønnsomt og kanskje til og med ikke lønnsomt. Men hvis rentene faller og det blir en bedring i verdikjedene så vil det kunne bli en hyggelig reise for Ventyr å bygge ut, sier Skorpen.

Hør kommentarene til resultatet av Norges første havvind-auksjon i podkasten til Energi og Klima.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, PodmePodbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.