Ekspertintervju19. april 2023Hvor bærekraftig er norsk mat?Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.
Kommentar19. februar 2019Ett tiltak kan sørge for nesten hele landbrukets utslippskutt – og det er både lønnsomt og suntJeg ble overrasket over de kraftige norske reaksjonene på EAT-rapporten, og prøvde å forstå dynamikken bak. Der var det mye spennende, inkludert superlønnsomme klimatiltak, og Olaug Bollestad kan komme til å spille en helt avgjørende rolle!
11. februar 2019Ekspertintervjuet: Kjøttet og ossHvorfor øker kjøttforbruket når vi får mer velstand? Hva kan vi gjøre med det før problemet blir for stort? Og hvorfor er det så vanskelig å snakke om kjøttforbruket vårt?
Debatt18. januar 2018Landbrukets klima-elefanter: Kjøttforbruket og soyaimportenLandbruket snakker høyt og gjerne om klima, bærekraft, innovasjon og vekst i norsk matproduksjon. Men tross mulig ubehag: Kjøttforbruket og soyaimporten er spørsmål som både næringen og politikken blir nødt til å adressere.