1

Støtt oss
Stillinger
1
Klimakalender

Om oss

Om oss
Støtt vårt arbeid
Annonsere
Personvernerklæring
Administrer informasjonskapsler

Følg oss

Facebook
Bluesky
Linkedin
Rss feed

Kontakt oss

Redaksjonen
Energi og Klima
Odd Frantzens plass 5
N-5008 Bergen
til toppen
Tema: Klima og kjøtt
Ekspert­intervju
8. juni 2023

Kjøttvaner er vonde å vende

Midt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.

Ekspert­intervju
6. juni 2023

Er klimapolitikk meir populært enn vi trur?

Sjølv om folk flest er for kjøttfrie dagar i kantiner, trur dei fleste at eit fleirtal er uenige. Spesielt politikarar bommar på kjøtthaldningane hos eigne veljarar. Forskar Ingrid Kvåle Faleide forklarar.

Ekspert­intervju
19. april 2023

Hvor bærekraftig er norsk mat?

Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.

Ekspert­intervju
6. mars 2022

Ekspertintervjuet: – Krigen viser hvor sårbart matsystemet er

Ukraina-krigen kommer på toppen av klimakrise, naturkrise, energikrise, gjødselkrise og pandemi. – Global matkrise er ikke lenger utenkelig, og den kan også ramme den rike, vestlige verden, sier spesialrådgiver i NIBIO Arne Bardalen.

Podkast
19. mai 2021

– Dyrket kjøtt er ikke lengre en crazy drøm

PODKAST: – Lykkes vi med å dyrke kjøtt i laboratorium kan det være en like viktig del av et mer klimavennlig kosthold som det å spise mer plantebasert mat, innsekter og mer mat fra havet, sier forsker ved matforskningsinstituttet Nofima, Sissel Rønning.