Ekspertintervju8. juni 2023Kjøttvaner er vonde å vendeMidt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.
Ekspertintervju6. juni 2023Er klimapolitikk meir populært enn vi trur?Sjølv om folk flest er for kjøttfrie dagar i kantiner, trur dei fleste at eit fleirtal er uenige. Spesielt politikarar bommar på kjøtthaldningane hos eigne veljarar. Forskar Ingrid Kvåle Faleide forklarar.
Ekspertintervju19. april 2023Hvor bærekraftig er norsk mat?Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.
Ekspertintervju6. mars 2022Ekspertintervjuet: – Krigen viser hvor sårbart matsystemet erUkraina-krigen kommer på toppen av klimakrise, naturkrise, energikrise, gjødselkrise og pandemi. – Global matkrise er ikke lenger utenkelig, og den kan også ramme den rike, vestlige verden, sier spesialrådgiver i NIBIO Arne Bardalen.
Podkast19. mai 2021– Dyrket kjøtt er ikke lengre en crazy drømPODKAST: – Lykkes vi med å dyrke kjøtt i laboratorium kan det være en like viktig del av et mer klimavennlig kosthold som det å spise mer plantebasert mat, innsekter og mer mat fra havet, sier forsker ved matforskningsinstituttet Nofima, Sissel Rønning.