Fem på fredag30. august 2024Ny statsråd for et grønt DanmarkDanskene får en minister for grønt trepartssamarbeid. Les også om batterirevolusjonen, klimakrisepriser på mat, kutt i fossil finansiering og nye Paris-kriterier for bygningsbransjen.
Fem på fredag10. mai 2024Dødelig flom i Brasil sender matvarepriser oppFlommen sør i Brasil har krevd liv, og nå kan den også få konsekvenser for matvareprisene. Les også om blant annet kvotejuks i Canada og dårlig jordsmonn i Alpene.
Ekspertintervju8. juni 2023Kjøttvaner er vonde å vendeMidt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.
Ekspertintervju19. april 2023Hvor bærekraftig er norsk mat?Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.
Kommentar10. juni 2020Biomangfold og mat: EU vil sette global standard for bærekraftÅ bevare biologisk mangfold er avgjørende for å klare klimamålene og for å fø oss. Er EU på rett spor med sine nye strategier for biomangfold og mat?