Ekspertintervju8. juni 2023Kjøttvaner er vonde å vendeMidt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.
Aktuelt26. mars 2020Ekspertintervjuet: – Koronakrisen viser at vi trenger internasjonalt samarbeidGlobaliseringen gjør at vi alle blir rammet av pandemien. Det samme vil vi oppleve ved store matkriser, mener nylig pensjonert forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt Jan Ivar Botnan.
Klimatv.no7. desember 2016Solenergi kan revolusjonere landbruket og øke matsikkerhetenSolskinnshistorier, episode 3: Småbønder som har tatt i bruk soldrevne vannpumper og dryppirrigasjon, noe som reduserer risikoen for avlingssvikt, bedrer produktiviteten og øker matsikkerheten.
Klimatv.no28. november 2016SolskinnshistorierSolenergi gir ikke «bare» strøm. Solenergi forandrer og forbedrer liv. Mini-dokumentarserien Solskinnshistorier er fortellinger fra den afrikanske landsbygda om solenergiens frigjørende kraft.
Kommentar20. juni 2012Det blir skrint i jordas brødkorgRekordhøge sommartemperaturar og mindre nedbør i mange av dei mest folketette områda av verda blir mest truleg vår aller største utfordring under den globale oppvarminga.