– Noen tok litt mye Møllers tran
Hensikten var god, men kravene til bærekraftsrapportering vokste til et byråkratisk skjemavelde. Kristian Ruth i Finans Norge mener forenkling er helt nødvendig.

– Når en bærekraftsrapport ender på 100 sider og inneholder en masse informasjon som verken selskapene eller selskapenes interessenter har nytte av, da brukes det for mye tid og ressurser på noe som ikke har reell verdi, sier Ruth, direktør Bærekraft i Finans Norge.

Vil unngå å ta livet av næringslivet
I vinter rullet EU ut en rekke forenklingsforslag, også kjent som EUs Omnibus. Innenfor bærekraftig finans er målet med forenklingspolitikken å unngå at rapporteringskravene som selskap allerede er pålagt gjennom bærekraftsdirektivet (CSRD) og som selskaper vil bli pålagt gjennom aktsomhetsdirektivet (CSDDD), dreper all verdiskaping og innovasjonskraft.
Håper mange vil benytte standarden for frivilling rapportering
Noen frykter EUs forenklingspolitikk er et steg tilbake for bærekraftsarbeidet. Ruth mener EUs grep er helt nødvendig. Han tror det kan komme noe veldig positivt ut av det.
– Målet er at bærekraftsrapporteringen skal være ubyråkratisk for selskapene og det skal være enkelt for selskapenes interessenter å hente ut den informasjonen som er vesentlig. Vi håper og tror at mange vil begynne å rapportere etter standarden for frivillig bærekraftsrapportering for små og mellomstore selskaper (VSME), sier Ruth.
Lytt til hele samtalen her på Energi og Klima eller i din foretrukne podkastapplikasjon.
Abonner på Energi og Klima som podkast
Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, Podme, Podbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.