Aktuelt1. juli 2024Ekspertintervjuene: Natur på toppDe tre mest leste ekspertintervjuene så langt i år har handlet om naturkrisen. Her får du se hvilke.
Ekspertintervju24. september 2020Ekspertintervjuet: – Krav til miljørapporter innen vindkraft bør skjerpes– Konsekvensutredningene i vindkraftsaker er ikke gode nok når det kommer til miljø, sier professor Vigdis Vandvik. Hun etterlyser samtidig en bredere diskusjon om industriutbygging som gir naturinngrep.
16. oktober 2019Ekspertintervjuet: Kan vi spise alger?– Sukkertare, havsalat og rødalgen søl, alle disse tre havalgene er spiselige for mennesker. Men alger er særlig egnet som mat til dyr, sier professor Margareth Øverland i Foods of Norway.
3. oktober 2019Ekspertintervjuet: Identitetspolitikk og klimaIdentitetspolitikken har inntatt klimadebatten. Det er en farlig utvikling, advarer professor Espen Moe ved NTNU.
25. september 2019Ekspertintervjuet: Store endringer i polare strøk, viser ny IPCC-rapportKlimaendringene er spesielt store i polare strøk, slår en ny rapport fra FNs klimapanel (IPCC) fast. Professor Lars H. Smedsrud er en av forfatterne bak rapporten som ble offentliggjort 25. september.