1

Støtt oss
Stillinger
1
Klimakalender

Om oss

Om oss
Støtt vårt arbeid
Annonsere
Personvernerklæring
Administrer informasjonskapsler

Følg oss

Facebook
Bluesky
Linkedin
Rss feed

Kontakt oss

Redaksjonen
Energi og Klima
Odd Frantzens plass 5
N-5008 Bergen
til toppen
Tema: Kjøtt
En brun og hvit ku som står i en gressmark.
Fem på fredag
23. februar 2024

Foreslår 750 kroner i CO₂-avgift på kjøtt 

Avgift på produksjon av kjøtt har større klimaeffekt enn forbruksavgift, slår dansk ekspertutvalg fast. Les også om Kinas CO₂-utslipp, Sverigedemokraterna vil ha omkamp om EUs klimapolitikk og Dansk Ornitologisk Forening mener mennesker er en større trussel mot fugler enn vindturbiner.

En utstilling av kjøtt i en matbutikk.
#Klimavalg
21. november 2023

Kjøttet (og laksens) tilstand: Nødvendig med klimakutt og mer vekt på bærekraft

Det norske kjøttforbruket ser ut til å være inne i en svakt fallende trend. Når produksjonen følger etter, vil klimagassutslippene fra det norske landbruket også gå litt ned.

#Klimalederen
14. oktober 2023

Mer importert biodrivstoff viktigste virkemiddel når Norge skal nå 2030-målene

Statsbudsjettet for 2024 gir svar på en del store spørsmål i klima- og energipolitikken, men mye står fortsatt åpent. Sjekk også hvor de store pengene går: CO₂-kompensasjon for industrien sluker 6,4 milliarder kroner neste år.

#Klimavalg
13. juni 2023

Klimamålene mot 2030: Fredes landbruket, må andre sektorer kutte (mye) mer

Klimakutt i landbruket: Det store spørsmålet er om vi både kan kutte utslippene mye og likevel ta vare på landbruksareal over hele landet. Ifølge utredningene bak Miljødirektoratets «kostholdstiltak» er svaret nei.

Ekspert­intervju
8. juni 2023

Kjøttvaner er vonde å vende

Midt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.