#Klimavalg13. juni 2023Klimamålene mot 2030: Fredes landbruket, må andre sektorer kutte (mye) merKlimakutt i landbruket: Det store spørsmålet er om vi både kan kutte utslippene mye og likevel ta vare på landbruksareal over hele landet. Ifølge utredningene bak Miljødirektoratets «kostholdstiltak» er svaret nei.
Ekspertintervju8. juni 2023Kjøttvaner er vonde å vendeMidt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.
Ekspertintervju6. juni 2023Er klimapolitikk meir populært enn vi trur?Sjølv om folk flest er for kjøttfrie dagar i kantiner, trur dei fleste at eit fleirtal er uenige. Spesielt politikarar bommar på kjøtthaldningane hos eigne veljarar. Forskar Ingrid Kvåle Faleide forklarar.
#Klimalederen6. mai 20232030-målene i spill – ingen sektorer eller næringer kan «lure seg unna»Norske klimamål mot 2030: Det gjøres nå viktige retningsvalg innen landbruk, karbonfangst, samferdsel og arealbruk. Pilen peker på statsminister Jonas Gahr Støre og hans ansvar for å utøve et tydelig lederskap.
Ekspertintervju19. april 2023Hvor bærekraftig er norsk mat?Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.