5

Støtt oss
Stillinger
5
Klimakalender
Tema: Matsystem
En traktor skyver en haug med skitt midt i en bygate, med en mengde mennesker som observerer og høye bygninger i bakgrunnen. På et veggmaleri på en bygning står det "FRAMTIDEN ER EUROPA".
Fem på fredag
6. september 2024

Historisk EU-samling om lavere kjøttproduksjon

Klima- og landbruksorganisasjoner i Europa stiller seg bak ny EU-rapport om mindre kjøttproduksjon. Også: Havvind og utfasing av kull i Storbritannia, NASA sender roboter ned i Antarktis-isen og Volvo rygger fra tidligere løfter.

e_GaF3xXPlc
Ekspert­intervju
8. juni 2023

Kjøttvaner er vonde å vende

Midt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.

h19gmK4dWV8
Ekspert­intervju
19. april 2023

Hvor bærekraftig er norsk mat?

Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.

Lastebil tømmer stort lass med matavfall ut på fylling.
Fem på fredag
17. mars 2023

Matsvinn er klimabombe

Studie avdekker gigantiske utslipp fra svinn når hele matsystemet granskes. Også om Sunaks grønne løfter, EUs jakt på råmaterialer, treplanting mot sandstormer og – litt – klimafinans til utviklingsland.

En flokk kuer i et fjøs.
Fem på fredag
10. mars 2023

Metan fra landbruk kan sprenge klimamål

Metanutslipp fra landbruket – først og fremst knyttet til kjøtt- og melkeproduksjon – kan alene gi 0,7 graders «ekstra» oppvarming i 2100. Les også om at britene bruker mindre kull nå enn noen gang siden 1757.

Om oss

Om oss
Støtt vårt arbeid
Annonsere
Personvernerklæring

Følg oss

Facebook
Twitter
Linkedin
Rss feed

Kontakt oss

Redaksjonen
Energi og Klima
Odd Frantzens plass 5
N-5008 Bergen
til toppen