1
2

Støtt oss
1
Stillinger
2
Klimakalender

Om oss

Om oss
Støtt vårt arbeid
Annonsere
Personvernerklæring
Administrer informasjonskapsler

Følg oss

Facebook
Bluesky
Linkedin
Rss feed

Kontakt oss

Redaksjonen
Energi og Klima
Odd Frantzens plass 5
N-5008 Bergen
til toppen
Tema: Matproduksjon
Et overfylt innendørs midlertidig tilfluktsrom hvor mange mennesker hviler på tettpakkede senger og madrasser, samhandler og tar vare på små barn.
Fem på fredag
10. mai 2024

Dødelig flom i Brasil sender matvarepriser opp

Flommen sør i Brasil har krevd liv, og nå kan den også få konsekvenser for matvareprisene. Les også om blant annet kvotejuks i Canada og dårlig jordsmonn i Alpene.

EU-korrespondenten
5. juli 2023

Ny klimapakke fra EU: Jordvern, kutt i svinn av mat og tekstiler

Omkring 70 prosent av jord i EU er forurenset eller ødelagt. Nå foreslår Kommisjonen for første gang et lovverk som en i EU håper skal bidra til å bedre den jorda vi alle lever av. Og åpner for genteknologi for å skape planter som klarer klimaendringene.

#Klimavalg
13. juni 2023

Klimamålene mot 2030: Fredes landbruket, må andre sektorer kutte (mye) mer

Klimakutt i landbruket: Det store spørsmålet er om vi både kan kutte utslippene mye og likevel ta vare på landbruksareal over hele landet. Ifølge utredningene bak Miljødirektoratets «kostholdstiltak» er svaret nei.

Ekspert­intervju
8. juni 2023

Kjøttvaner er vonde å vende

Midt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.

Ekspert­intervju
19. april 2023

Hvor bærekraftig er norsk mat?

Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.