Kullenergiselskap vil ha solkraft

At Southern Co, USAs nest største kraftselskap etter markedsverdi, lanserer et historisk solenergiprogram, er nok en bekreftelse på at solcellestrøm har nådd “grid parity”. Southern er kjent som en av de argeste motstanderne av Obama-administrasjonens politikk for å stimulere produksjon av ren energi, og selskapet er blant de mest sentrale lobbyister i kampanjen mot skjerpede miljøkrav for… Fortsett å lese Kullenergiselskap vil ha solkraft

At Southern Co, USAs nest største kraftselskap etter markedsverdi, lanserer et historisk solenergiprogram, er nok en bekreftelse på at solcellestrøm har nådd “grid parity”. Southern er kjent som en av de argeste motstanderne av Obama-administrasjonens politikk for å stimulere produksjon av ren energi, og selskapet er blant de mest sentrale lobbyister i kampanjen mot skjerpede miljøkrav for kullindustrien.

Sist fredag ble det kjent at Georgia Power som er en del av Southern har søkt om tillatelse til å kjøpe så mye som 210 megawatt solenergi innen 2017. Det er første gang et stort investoreid energiselskap frivillig søker om å få kjøpe solkraft; i andre stater som California og New Jersey er det delstatsmyndighetene som har pålagt energiselskapet å kjøpe en kvote med fornybar energi.

— Denne RFP-en representerer et av de største tiltak for fornybar energi i Sydstatene, en region med liten politisk støtte for ren energi, skriver Bloomberg New Energy Finance i en kommentar. — Beslutningen indikerer en viktig utvikling i vurderingen av solenergi, og at kostnadene ved fotovoltaisk (PV) solenergi er falt så mye at utbyggingen kan skje uten å øke tariffen for forbrukerne.

Southern har forøvrig tidligere i år dannet et joint venture med et selskap eid av Ted Turner for å utikle solenergiprosjekter i det sørvestlige USA.