Solenergi tiltrekker finansielle investorer

Sumitomo Corp, Japans tredje største handelshus, annonserte 2. oktober at det skal kjøpe 25 prosent av et gigantisk solkraftprosjekt som bygges av First Solar Inc. i det sørlige California. Begrunnelsen er ønsket om å utvide sin portefølje av fornybar energi. Sumitomo kjøper eierandelen av General Electric Co, som eier «solgården» Desert Sunlight 550-megawatt sammen med NextEra Energy Inc., sa… Fortsett å lese Solenergi tiltrekker finansielle investorer

Sumitomo Corp, Japans tredje største handelshus, annonserte 2. oktober at det skal kjøpe 25 prosent av et gigantisk solkraftprosjekt som bygges av First Solar Inc. i det sørlige California. Begrunnelsen er ønsket om å utvide sin portefølje av fornybar energi.

Sumitomo kjøper eierandelen av General Electric Co, som eier «solgården» Desert Sunlight 550-megawatt sammen med NextEra Energy Inc., sa det Tokyo-baserte selskapet tirsdag i en uttalelse. Betingelsene for kjøpet er ikke offentliggjort. (Kommentar: Et solcellekraftverk på 550 MW med denne teknologien vil normalt ha en byggekost på ca 800 millioner dollar.)

Dette er Sumitomos første investering i amerikansk solenergi, men følger investeringer allerede gjort i fire amerikanske vindparker.

“Selskapet samlet har vært ute etter å ekspandere i fornybar virksomhet her i USA,” sa en representant for selskapet i et intervju tirsdag. “Solar var ett område vi ikke var i.”

Desert Sunlight, øst for Palm Springs, California, vil generere strøm for mer enn 165000 boliger, ifølge uttalelsen. Det vil levere 250 megawatt kapasitet til Southern California Edison og 300 megawatt til Pacific Gas & Electric, under 20-års kontrakter

Langsiktige kraftsalgsavtaler genererer en jevn inntektsstrøm som appellerer til finansielle investorer, sier Anthony Kim, en New York-basert solaranalytiker til Bloomberg New Energy Finance. “Flere og flere selskaper ser store eierandeler i solenergi som en trygg, langsiktig investering.”