European Green Deal – Norges viktigste klimapolitikk?

Debattmøte i Oslo med Lars Haltbrekken (SV), Mathias Fischer (V), Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender) og Marius Holm (Zero).

Opptak av paneldebatt arrangert av Europabevegelsen i Oslo 27. februar 2020.

Innledning om European Green Deal ved Thierry Béchet, ambassadør ved EUs delegasjon til Norge.

Debatt med:

  • Mathias Fischer (V), statssekretær i Klima- og miljødepartementet
  • Lars Haltbrekken (SV), Energi- og miljøkomiteen, Stortinget
  • Marius Holm, daglig leder, Miljøstiftelsen Zero
  • Anja Bakken Riise, leder, Framtiden i våre hender

Møteleder: Anders Bjartnes, Norsk klimastiftelse.

Tema: Europeisk grønn giv

Nyhetsbrevet Europas grønne skifte

I nyhetsbrevet Europas grønne skifte velger Energi og Klima-redaksjonen ut nyheter og analyser om klimapolitikken i Europa, med særlig blikk på EUs grønne giv. Utsending en gang i måneden.

Abonner på Europas grønne skifte:

Europakommisjonens nye president Ursula von der Leyen har lansert verdens mest ambisiøse klimamål. Med European Green Deal – europeisk grønn giv – har kommisjonen satt som mål å gjøre Europa til klodens første klimanøytrale kontinent innen 2050. Det får konsekvenser for alle europeiske land.

Men hva vil den nye klimapolitikken bety for Norge? Vil vi fortsatt kunne leve av å eksportere olje og gass? Er Norge tjent med å samarbeide med EU om klimapolitikk? Og er European Green Deal egentlig så ambisiøs at den aldri vil bli godkjent av EUs politikere?

Hvem skal egentlig ta ansvar for å stanse klimaendringene på 2020-tallet, når Trump tar USA ut av Paris-avtalen, og Kina bygger nye kullkraftverk hver uke? Kan EU redde klimaet alene?