Se video: Klimaomstilling i oljelandet

Klimaomstillingsutvalget anbefaler færre letelisenser, omstillingsavgift for oljenæringen og mindre gunstig oljeskatt. Se opptak av åpent møte med Kristin Halvorsen, Klaus Mohn, Kristiane Marie Fjær Lindland og Oluf Langhelle.

Det åpne møtet i Stavanger med tema “Klimaomstilling i oljelandet” ble sendt direkte tirsdag 15. juni klokken 19:00–21:00. Møtet ble arrangert av Universitetet i StavangerSølvberget bibliotek og kulturhus og Norsk klimastiftelse.

Mer om arrangementet: Klimaomstillingsutvalget kom i fjor høst med sin rapport «Raskere klimaomstilling. Redusert risiko. Ny politikk for Norge i en verden som når Parismålene». Kristin Halvorsen, direktør for CICERO Senter for klimaforskning, var en av utvalgslederne. 

På dette åpne diskusjonsmøtet på Sølvberget bibliotek i Stavanger innleder Halvorsen om Klimaomstillingsutvalgets anbefalinger og analysene som ligger til grunn for disse. I samtalepanelet i etterkant møter du økonom og rektor ved UiS Klaus Mohn og hans kolleger innovasjonsforsker Kristiane Marie Fjær Lindland og statsviter Oluf Langhelle – som alle tre har engasjert seg i klima- og omstillingsdebatten. 

Møteleder er Kirsten Øystese, prosjektleder i Norsk klimastiftelse.