Abonner på nyhetsbrev og få magasinet 2°C

Magasinet 2°C presenterer med tekst, grafikk og data oppdatert status over klimavitenskapen. De 250 første får magasinet gratis tilsendt.

forsiden2013_ek

2°C gis ut av Norsk Klimastiftelse i samarbeid med Bjerknessenteret for klimaforskning. Det trykte magasinet er på 44 sider og gir med data og fakta, tankevekkende kommentarartikler og pedagogiske infografikker en oppdatert, oversiktlig status over klimavitenskapen.

Ved å bli abonnent på Energi og Klimas ukentlige nyhetsbrev, kan du motta 2°C gratis tilsendt i posten. OPPDATERING: Kampanjen er nå avsluttet. Abonnenter på nyhetsbrevet blir informert om kommende utgivelser av magasinet 2°C. Meld deg på her.

2013-utgaven av 2°C har disse hovedtemaene:

  • Veien til klimavitenskapen: Klimavitenskapens store prosjekt er å kartlegge de prosessene som styrer jordsystemet og klimaets langsiktige utvikling. Her kan du møte noen av forskerne, og lære mer om hvordan moderne klimavitenskap fungerer.
  • Klima og matsikkerhet: En varmere planet kan få store konsekvenser for matsikkerheten. Både landbruk og fiskeri rammes. Konsekvensene blir størst for dem som er sultne fra før.
  • Naturens vippepunkter: Forskerne kaller dem «tipping points»: Når klimaet vipper over i en ny tilstand der det ikke er noen vei tilbake. De utgjør klimavitenskapens store X-faktorer.
  • Et varmere Norge: Hvilke konsekvenser vil klimaendringene få for Norge? Vi oppsummerer ny forskning på endringer som allerede er registrert, og hva forskerne tror om utviklingen fremover.

I tillegg får du den lettleste oppsummeringen fra FNs klimarapport, interessante nyhetssaker, intervjuer med forskere og faktaopplysninger.

Mer om 2°C på magasinets nettsted.