Bellona prisvinner i “Apps for Climate”

Tok andreplassen i Verdensbankens konkurranse om nyskaping basert på åpne data.

Bellona og applikasjonen Min klimaplan har kapret andreplassen i Verdensbankens “Apps for Climate”-konkurranse. Førsteprisen gikk til den argentinske applikasjonen Ecofacts. Prisene ble delt ut i Washington DC torsdag kveld.

Med konkurransen ønsker Verdensbanken å skape oppmerksomhet rundt klimaspørsmål gjennom å utfordre utviklere til å lage prosjekter som utnytter bankens datakilder på nyskapende måter. Verdensbanken er en av institusjonene som har kommet lengst i å gjøre sine data tilgjengelig for viderebruk.

Bellonas app er tilgjengelig i web-versjon og på mobil for Apple-brukere, og en versjon for Android er på vei. Slik presenterer Bellona appen:

“Med Min Klimaplan kan du lage din egen oppskrift for å kutte norske klimagassutslipp innen 2020. Her kan du se klimaeffekten av ulike tiltak i samfunnet, hvor mye de koster og hva politikerne må vedta for at det skal skje. Etter å ha valgt tiltak og virkemidler blir handlingene dine oppsummert i din egen klimaplan som du kan dele med vennene dine.”

Appen er designet av Oslo-byrået Gerilja. Samarbeidspartnere er Energi Norge, Transnova, BKK og Statkraft.

14 deltakere var med i finalerunden. I tillegg til heder og ære får førsteprisvinneren 15.000 dollar, mens Bellona belønnes med 10.000 dollar. Tredjepremien gikk til britiske Globe Town. En publikumspris gikk til makedonske CC Climate for Children, et verktøy beregnet på bruk i skolen. Britiske Clima Scope fikk den såkalte “Large Organization Award”.