#energiduellen: Ja eller nei til utenlandskabler?

Zero møter Industri Energi i første utgave av #energiduellen.

Klima- og energipolitikken må på dagsordenen i valgkampen, mener Energi Norge. I samarbeid med Energi og Klima inviterer interesseorganisasjonen for kraftnæringen til dueller om sentrale klima- og energispørsmål. Tema for første duell er “Trenger vi flere kabler til utlandet?” Duellantene er miljøorganisasjonen Zero ved Kari Elisabeth Kaski og LO-forbundet Industri Energi ved Geir Vollsæter. Kommentarfeltet til artiklene er åpent, og du kan selvsagt også si din mening på Twitter – husk å merke innlegget med #energiduellen. Ditt Twitter-bidrag knyttes direkte til artiklene.

#energiduellen er et redaksjonelt bilag til Energi og Klima støttet økonomisk av Energi Norge.

Duellene fungerer som oppvarming til Energi Norges lansering 22. mai av “Grønt lys for klima”, som organisasjonen beskriver som “et verktøy til å evaluere, tilpasse eller planlegge et lavutslippssamfunn.” Ny duell følger hver uke fram mot lanseringen.

Energi Norge er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for norsk kraftnæring, og representerer ca. 280 bedrifter som produserer, frakter og selger strøm og varme. Medlemsbedriftene står for 99 prosent av norsk kraftproduksjon.