Grønn prat fra grått parti

Arbeiderpartiets miljøpolitiske ambisjoner høres imponerende ut, men de står ikke til troende.

Arbeiderpartiets Harald Schjelderup mangler troverdighet når han i Energi og Klima skriver om hvordan han og Ap skal gjøre Bergen til en grønnere by. Jeg er enig i alt Harald skriver. Derfor er det så synd at det grønne skiftet han skisserer, er blitt motarbeidet av Arbeiderpartiet i årevis.

  • Akkurat som Venstre, ønsker Ap sammenhengende sykkelveier mellom Åsane og Bergen sentrum, men Ap motarbeider den eneste løsningen for Bybanen som sikrer at vi får det, nemlig Bybanen langs Bryggen.
  • Akkurat som Venstre, ønsker Ap et bedre busstilbud, men de bruker energien sin på ideologiske kamper mot anbud og konkurranseutsetting, noe som bare vil gjøre kollektivtilbudet dyrere i drift.
  • Akkurat som Venstre, ønsker Ap en mindre bilbasert by, men de har sammen med Høyre sikret stabilt flertall for kjøpesenterutbygginger og byspredning i 40 år.

Arbeiderpartiets miljøpolitiske ambisjoner høres imponerende ut, men de står ikke til troende.

Jeg har ingen tro på at et parti som presser på for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, sier ja til dumping av giftig gruveavfall i Førdefjorden og står skulder ved skulder med Høyre og Frp i kampen mot den mest miljøvennlige løsningen for utbygging av Bybanen, skal klare å trekke Bergen i grønnere retning.