– Ekstremt viktig at rettferdig klimapolitikk ikke blir det samme som uthuling eller uthaling

PODKAST: For ZERO-leder Sigrun Aasland er det en selvfølge at en rettferdig klimapolitikk også må være en effektiv klimapolitikk.

Sigrun Gjerløw Aasland, daglig leder i Miljøstiftelsen ZERO. Foto: Miljøstiftelsen ZERO

– Teknologien finnes. Problemet er at de fossile løsningene er billigere. Vår jobb er å peke på og dytte frem de konkrete løsninger og synliggjøre barrierene som står i veien for at de blir tatt i bruk, sier Aasland.

6. september begynte hun som daglig leder Miljøstiftelsen ZERO.
Hun kan ikke tenke seg noe viktigere å jobbe med akkurat nå.
– Det er egentlig ikke noe annet vi kan lykkes med om vi ikke klarer å få ned klimagassutslippene. Og det må skje fort. Vi har dårlig tid og da må vi få til en klimapolitikk som både er ambisiøs og effektiv, og samtidig rettferdig, sier Asland.

I denne podkasten forteller Aasland hvordan ZERO jobber for å fremme konkrete klimaløsninger, hvilke forventninger hun har til ny regjering og hva miljøstiftelsen kommer til å prioritere de kommende årene. 

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunesGoogle PodcastsPocketCastSpotifyPodmePodbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.