– Fit for 55 kommer til å gjøre vondt for alle

PODKAST: – Klimapakken Fit for 55 kommer til å gjøre vondt for alle. Men for EU-kommisjonen er det ikke et alternativ å ikke handle, sier Energi og Klimas Brussel-korrespondent, Alf Ole Ask.

Denne uka la EU-kommisjonen frem Fit for 55
Denne klimapakken inneholder en rekke tiltak og lovforslag som i sum skal sørge for at EU kutter utslippene med minst 55 prosent innen 2030 og når målet om klimanøytralitet i 2050.

Alf Ole Ask, korrespondent for Energi og Klima i Brussel

I denne podkasten forteller Energi og Klimas korrespondent i Brussel, Alf Ole Ask, hva Fit for 55 inneholder, hva politikkforslagene innebærer og hvordan klimapakken er mottatt.

– Her i Belgia og i deler av Tyskland hvor man nå opplever flom og uvær, rykker klimaspørsmålet nærmere. Det er et tegn i tiden hvor alvorlig EU ser på klimaendringene og viljen de viser til å gjøre noe med det. EU har vedtatt klimamål som binder dem til handlinger og det er ikke et alternativ å ikke gjøre noe selv om det kommer til å gjøre vondt for den alminnelige forbruker, for industrien og for hele samfunnet, sier Ask.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, PodmePodbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.