– Hva forteller man de
ansatte om fremtiden?

Podkast: Under en smertefull energiomstilling er dialog med de ansatte kanskje den viktigste lederoppgaven, mener Maria Moræus Hanssen.

Moræus Hanssen, som inntil i fjor var visekonsernsjef i tyske Wintershall DEA og har en rekke andre lederstillinger – ute og hjemme – bak seg, peker på to hovedområder når hun forklarer hva hun legger i begrepet smertefull omstilling. – For det første er omstillingen politisk vanskelig. Du ser klare fronter, som er ganske steile og det kan lett bli en polariserende debatt.

Det andre området hun peker på er bedriftenes lønnsomhet. – Store europeiske kraftprodusenter tapte mye penger i starten av omstillingen og sliter ennå med fotfeste, sier Moræus Hanssen og nevner i samme åndedrag olje- og gass-aktørene. – Hvordan skaper man verdier for investorer, eiere, banker og aksjonærer i en omstilling? Og kanskje aller viktigst, hva sier man til de ansatte om fremtiden deres. Og ikke minst meningen med den jobben de gjør?

Hør mer om:

  • hvilken nyhet fra energibransjen som sist engasjerte henne?
  • hvorfor energiomstillingen ser annerledes ut fra Norge enn på kontinentet?
  • hvordan store olje- og gass-selskap best kan øke sin fornybar-andel?
  • hva som har overrasket henne mest i møtet med solenergibransjen fra sitt styreverv i Scatec?
  • hvorvidt Norge burde sette en tidsgrense for tildeling av nye letelisenser på sokkelen?

Har du fått med deg disse podkastene?

Enova skal de neste fire årene forvalte minimum 3,3 milliarder kroner til klima- og energitiltak. Hva kan det nye Enova-mandatet fortelle oss om hvordan pengene skal deles ut?

Nylig vedtok Stortinget å støtte transport- og lagringsdelen av «Langskip» – Norges første karbonfangst og -lagringsprosjekt. Hva skal til for at det blir en suksess, og ikke minst at CCS på sikt blir lønnsomt?

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis!

Det gjør du enten i iTunes, Google Podcast, PocketCast, Spotify eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.