Moddi: – Livredd for hva vi gjør med landet og kloden vår

PODKAST: Visesanger og miljøforkjemper Pål Moddi Knutsen er skremt over hvordan vi har lært oss å gå frem med naturen for å bygge hyttefelt, veier, fiskeoppdrett, vindkraft og industri.

For fire-fem år siden slutten han å reise på turné med fly. Han har gjennomført fire interrail-turneer i Europa og denne våren går Norges-turneen med elbil.

– Det er mulig å ha et transportmønster som ikke tar livet av jordkloden men det krever at jeg legger opp konsertene helt annerledes enn jeg gjorde før, sier Moddi.

Miljøengasjementet startet med bekymring for livet i havet og etter hvert motstand mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Det er fremdeles veldig lett å være mot forsøpling av havet og oljeboring. Men når det kommer til hva vi skal leve av – hvordan samfunnet vårt skal se ut om 50…Da synes jeg ikke det finnes like klare svar. Jeg har ikke tro på at teknologi fikser alt. Jeg har ikke tro på at vi kan klare å gjøre alt som vi gjør i dag eller produsere alt vi produserer utslippsfritt. Men jeg tror det finnes en fremtid som er god for oss mennesker hvis vi ikke er livredd for alternativene til livene vi lever i dag. Vi klarer oss helt fint med mindre. Jeg tror vi klarer å finne en god del glede i det også, sier Moddi.

Foto: Jørgen Nordby