Nå er det i spesielt én sektor Siri Kalvig og Nysnø leter etter investeringsobjekt

Podkast: – Vi har vært med på å starte mobiliseringen av grønn kapital, sier lederen av det statlige investeringsfondet.

Etter knappe to og et halvt år i drift har det statlige investeringsfondet Nysnø, med sete i Stavanger, investert i ti selskaper og fire investeringsfond. Første investeringsobjekt, solcelleselskapet Otovo, børsnoteres i disse dager på Euronext Market og markerer en milepæl for Kalvig og kollegaene.

I podkasten Energi og Klima forteller Kalvig journalist Martin Hirth og fast paneldeltaker Ivar Slengesol at det er spesielt ett område Nysnø undersøker for å finne neste investeringsobjekt. – Porteføljen vår skal være godt sammensatt, men der vi nå leter veldig er innenfor mat. Både hvordan vi produserer og spiser mat har en enorm klimaeffekt. Så det å jobbe med brukersiden og ikke bare med tilbydere av klimateknologi er et viktig segment for oss.

Hør hele diskusjonen om:

  • det egentlig trengs et grønt, statlig investeringsselskap når «alle» skal investere?
  • hvorfor skalering for bedrifter er så viktig, men samtidig så vanskelig?
  • det finnes et spesielt rom for nordisk samarbeid rundt grønne investeringer og vekst?
  • når det er riktig tidspunkt for Nysnø å gå ut av investeringene sine?
  • hvor mye midler Nysnø har tilgjengelig til nye investeringer?
Ivar Slengesol, direktør for strategi- og forretningsutvikling i Eksportkreditt og Siri Kalvig, administrerende direktør i Nysnø. Foto: Eksportkreditt/Nysnø

Ukens anbefalinger:

Siri Kalvig: Jeg vil anbefale podkasten «The Interchange» en ukentlig podkast om energiomstilling. Spesielt episoden «The bumpy road to a hydrogen economy».

Ivar Slengesol: Menon-rapporten «Strategier for grønn eksport» som tar for seg hvordan Norge kan øke eksport fra maritim sektor fra 100 til potensielt 200 milliarder kroner årlig i 2030.

Martin Larsen Hirth: Bjerknessenteret for klimaforskning og Norsif har denne uken gitt ut rapporten «Klima og klimaendringer – Hva betyr det for finansaktører og investeringer?» Det er en fin innføring til emnet.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis!

Det gjør du enten i iTunes, Google Podcast, PocketCast, Spotify eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.