Ny klimakommissær og menneskeskapt ekstremvær

Kommissær for EUs grønne giv Frans Timmermans har forlatt EU-kommisjonen og Nederlands utenriksminister Wopke Hoekstra er på vei inn. Det er venstresiden i Europaparlamentet lite begeistret for.

– Timmermans hadde en formidabel arbeidskapasitet. Han gikk ikke stille i dørene og ertet på seg mange, men klarte å få gjennom mange av de vanskelige klima- og miljøsakene, sier Energi og Klimas korrespondent i Brussel Alf Ole Ask.

I denne podkast-episoden forteller Ask hva mannskapsskiftet betyr, hvorfor det er en økende skepsis blant europeere til EUs klimapolitikk, og om hvordan det går med Norges forhandlinger om deltakelse i EUs forsterkede klimapolitikk.

I tillegg forteller Lars Ursin, redaktør for <2°C, om hva attribusjonsstudier har gitt oss av kunnskap om sammenhengen mellom menneskeskapte klimaendringer og ekstremvær.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, PodmePodbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.