Hvilken klimapolitikk kan vi vente etter valget?

PODKAST: Valget 13. september ligger an til å bli et klimavalg. Hva kan vi forvente av klimapolitikken i neste stortingsperiode?

De siste ukene har klimapolitkken hatt en sentral plass i valgkampen.
I denne podkasten er ansvarlig redaktør i Energi og Klima, Anders Bjartnes, og daglig leder i Norsk klimastiftelse, Lars-Henrik Paarup Michelsen, invitert for å snakke om hvorfor klimasaken har fått så stor plass i årets valgkamp, hvilke regjeringsalternativer som nå fremstå som de mest sannsynlige og hvilken klimapolitikk vi kan forvente av regjeringen som skal styre etter valget.

– Småpartiene som har hatt klima som sin viktigste sak, griper nå muligheten det gir at klima er kommet øverst på dagsorden. Taperen er – slik det ser ut nå –  Senterpartiet. Senterpartiet har vært mer opptatt av å snakke mot enn for klimapolitikk og de har truffet dårlig med kommunikasjonen. Det kan de forsøke å snu, men jeg tror det blir vanskelig, sier Bjartnes.

– Jeg tror både Høyre og Arbeiderpartiet helst hadde sett at andre saker, der de representerer hovedmotsetningene, hadde fått mer plass. På klima og miljø står de ganske likt, sier Lars Henrik.

Hør hele samtalen når det passer for deg – i din foretrukne podkastspiller.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, PodmePodbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.