Scatec-toppsjef Raymond Carlsen: Utviklingen innen fornybar energi er «ekstremt oppløftende»

– Det kan komme til å gå mye raskere enn vi tror, sier konsernsjef i Scatec, Raymond Carlsen.

Det internasjonale byrået for fornybar energi, IRENA, har anslått at verdens samlede strømproduksjon må være tre ganger så stor i 2050 som i dag og 90 prosent må produseres fra fornybar energi om verden skal nå målene i Parisavtalen.

Programleder Kirsten Å. Øystese har invitert konsernsjef i Scatec, Raymond Carlsen som gjest i denne podkast-episoden for å svare på om denne veksten er mulig.  

Konsernsjef i Scatec, Raymond Carlsen Foto: Scatec

– Jeg tror det er mulig, og det er egentlig ekstremt oppløftende. Det kan komme til å gå mye raskere enn vi tror, mener Carlsen.

I koronaåret 2020 ble det ble installert 45% mer fornybar energi enn året før. Stor og rask utbygging av vindkraft og solkraft vil være den nye normalen, spår det internasjonale energibyåret, IEA.

Scatec vil vokse fra 3 GW til 15 GW innen 2025

Scatec har gått fra å være et rent solenergiselskap fra etableringen i 2007 til et bredere fornybart energiselskap med en prosjektportefølje innen sol, vind, vann og lagring. Innen 2025 er planen å vokse fra 3 GW installert kapasitet til 15 GW.

– Å ha kontroll mens vi ekspanderer raskt, blir det viktigste. Det er som når du kjører bil veldig fort og du kommer til en sving – da må du passe på at du ikke har gassen så langt nede at du kjører ut i svingen, sier Carlsen.