SV må presse Støre og Vedum til større klimakutt

PODKAST: For å nå klimamålet for 2030 må utslippene i snitt kuttes med over 7 prosent årlig. Nå blir det SVs jobb å presse AP/SP-regjeringen til større utslippskutt allerede fra 2022.

Mandag 8. november la finansminister Trygve Slagsvold Vedum frem regjeringens justerte statsbudsjett.
For en regjering som legger vekt på at klimapolitikken skal være rettferdig, vil det fremover være et kjernespørsmål hvordan tilstrekkelig prising av utslipp kan drive frem en rask klimaomstilling, uten at det rammer skjevt.

Kan ikke levere dårligere enn Solberg-regjeringen

– Jeg tror det er utelukket at SV kan støtte et budsjett som kutter utslippene mindre enn Solberg-regjeringen, sier ansvarlig redaktør i Energi og Klima, Anders Bjartnes.

– Egentlig må vi slutte å sammenlikne med forrige regjering eller det som ble gjort i går og i forgårs. Det var altfor lite. Nå må vi opp i et helt annet tempo enn det vi har sett før, sier daglig leder i Norsk klimastiftelse, Lars-Henrik Paarup Michelsen.

I samtale med programleder Kirsten Å. Øystese, kommenterer Anders og Lars Henrik de viktigste klima- og energipolitiske prioriteringene i regjeringens justeringer av statsbudsjett.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, PodmePodbean eller via RSS. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.