Strømdebatt: – Solberg og Støre står frem som de voksne

– Der andre politikere går for lettvinte løsninger, vil ikke Jonas Gahr Støre og Erna Solberg være med på populistracet, sier daglig leder i Norsk klimastiftelse, Lars-Henrik Paarup Michelsen.

Arendalsuka har sparket i gang det politiske høstsemesteret. 
Strømpris-krisen står øverst på agendaen og kommer til å gjøre det lenge. 

– Strømpris-krisen kommer til å ta mye plass så lenge krigen i Ukraina varer og også lenge etter det. Årsaken er den fundamentale ubalansen mellom tilbud og etterspørsel i markedet, sier ansvarlig redaktør i Energi og Klima, Anders Bjartnes. 

Næringslivet frakoblet realitetene

Lars-Henrik Paarup Michelsen
Anders Bjartnes

Etter torsdagens partilederdebatt på NRK, mener Lars-Henrik at statsminister Jonas Gahr Støre og Høyre-leder Erna Solberg sto frem som de voksne i debatten. Men etter en uke i Arendal er han bekymret for at næringslivet ikke er nok påkoblet virkeligheten.

– Veldig mye handlet om strøm og strømpriser på Arendalsuka, men det var også en del arrangement under overskrift grønn omstilling. Utfordringen her er at den grønne agendaen henger igjen i korona-virkeligheten. Alle peker på staten og behov for statlige virkemidler. Når så mange er helt frakoblet de økonomiske realitetene, kommer mange til å bli skuffet fremover, sier Lars-Henrik.