– Vi er stolte og ydmyke over å motta Environmental Finance’s Bond Award i kategorien for beste miljøeffektrapport for andre gang, sier Miriam Bugge Anderssen, rådgiver klima og grønn finans i KBN.

– Kravene og forventningene til bærekraftsrapportering utvikler seg raskt, og det er stadig mer utfordrende å presentere denne typen data på en leservennlig og meningsfull måte. KBN har som mål å kontinuerlig forbedre vår miljøeffektrapportering, og denne prisen er hyggelig anerkjennelse av vår innsats på dette feltet, legger hun til.

I godt selskap

Tidligere vinnere av prisen er store institusjoner som Den europeiske investeringsbanken (EIB) og International Finance Corporation (IFC).

– Som en relativt liten institusjon er vi også ydmyke over å være i godt selskap med tidligere års vinnere, samtidig som vi håper å tjene som et eksempel på at rapportering av høy kvalitet kan oppnås av organisasjoner av alle størrelser, sier Bugge Anderssen.

Klimavennlige investeringer

KBNs grønne lån går til å finansiere grønne prosjekter i kommunesektoren og finansieres gjennom grønne obligasjoner i internasjonale kapitalmarkeder. Vår miljøeffektrapport viser miljøeffekten av KBNs grønne låneprogram og skal gi investorer trygghet om at de grønne obligasjonene går til å finansiere prosjekter med miljøeffekt.

Last ned den prisvinnende rapporten
KBNs miljøeffektrapport 2021

Grønt rekordår

Interessen for KBNs grønne lån og grønne obligasjonsutstedelser var rekordhøy i 2021.

Denne interessen har fortsatt å øke, og 2022 ble nok et rekordår. Ved utgangen av året hadde 134 kommuner, fem fylkeskommuner og 70 andre kunder fått innvilget grønne lån til totalt 408 prosjekter. Les mer om det i årets miljøeffektrapport.