Med over 500 påmeldte, fra Lindesnes til Lebesby er KBNs første digitale årskonferanse den klart mest besøkte i rekken. Fikk du ikke med deg? Da kan du se opptaket av konferansen.

Årets tema var “Framtidens kommuneøkonomi – Tøffe prioriteringer”. Konferansen startet med Silje Skjelsvik snakke om viktigheten av å skape morgendagens bærekraftige byer og samfunn (15:15 i opptaket). Videre presenterte finansminsteren regjeringens perspektivmelding (31:55), og lederen av ekspertutvalget «Norge mot 2025» , Jon Gunnar Pedersen, deres ferske utredning (1:29:11).

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og Jonas Gahr Støre ble utfordret på hvordan de vil prioritere kommunesektoren etter høstens valg (59:53).  Dr. Josefina Syssner tok oss med ut i skogen for å fortelle om hvordan å skape den beste kommunen for de som bor der (2:00:31). Det faglige programmet avsluttet med en samtale med VGs politiske kommentator Tone Sofie Aglen om høstens valg og hva som blir de viktigste sakene (2:31:57). 

Jon Niklas Rønning stod for underholdningen underveis og avsluttet med et maraton av en vise basert på alle kommunene og stikkordene han fikk fra deltakerne.