– Et veikart for hydrogen bør peke på konkrete knutepunkt

Podkast: Hva er suksesskriteriene for at satsingen på hydrogen i Norge nå skal skyte fart?

Bærekraftsjef i Tibber, Elisabet Kjerstad Bøe, som tidligere har jobbet som prosjektleder for hydrogen i Sogn og Fjordane fylkeskommune, håper på mest mulig konkret innhold fra regjeringen. Sammen med programleder Martin Larsen Hirth og stipendiat ved UiB, Ida Solbrekke diskuterer hun i ukens podkast hva et veikart for hydrogen i Norge bør inneholde. Panelet svinger også innom hvorvidt innstrammingene i stortingsmeldingen for vindkraft på land er nok til å tilfredsstille kritikerne.

Hør mer om:

  • Hvilke flaskehalser har hydrogenprosjekt i Norge møtt frem til nå?
  • Hvorfor hydrogenproduksjon bør sees i sammenheng med vindkraft
  • Hvorfor det foreløpig er plass til både blå og grønn hydrogen
  • Hvorfor har motstanden mot vindkraft økt betraktelig de siste årene?
  • Vil industrivind i områder som allerede er «ødelagt», bli tatt bedre imot?

Ukens anbefalinger:

Elisabet Kjerstad Bøe (fra v.), bærekraftsjef i Tibber og Ida Solbrekke, stipendiat ved UiB. Foto: Tibber / UiB

Elisabet Kjerstad Bøe: Pandemien førte til at Zero-konferansen ikke gikk av stabelen som planlagt, men det er mange sesjoner ute på nett. Spesielt anbefaler jeg «Grønnvask eller grønt skifte? Klimakvoter, klimanøytralitet og rapportering».

Ida Solbrekke: Denne uken la EU frem sin «Offshore renewable energy strategy» som er rettet mot havvind, men tar også for andre energikilder til havs.

Martin Larsen Hirth: Et tematisk unntak denne uken. Har du ikke sett dokumentaren om Diego Maradona, som døde onsdag denne uken, så må du gjøre det nå. Du finner filmen åpent tilgjengelig hos NRK.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima – helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcast, Spotify, PocketCast eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre!