Oslo har en lederposisjon innen grønn byutvikling og er blant de byene i verden som har kommet lengst i tilrettelegging og gjennomføring av tiltak for å redusere utslipp. Oslos klimabudsjett er et effektivt styringssystem som har blitt kopiert av byer som London, New York og Mumbai. Klimaetaten er nå på jakt etter en klimarådgiver til klimabudsjett-teamet i klimafaglig avdeling.
Arbeidsoppgaver:
Som klimarådgiver skal du bidra til å følge opp Oslo kommunes nyskapende arbeid med klimabudsjett og klimaledelse, herunder styring og rapportering på klimaområdet. Du blir en del av et team med særlig ansvar for å koordinere oppfølgingen av tiltak i klimabudsjettet som gjennomføres av andre kommunale virksomheter. Stillingen innebærer også å være en pådriver for å finne nye virkemidler i klimabudsjettet og å redegjøre presist og pedagogisk for klimatiltakene. Du vil også få oppgaver knyttet til videreutvikling av klimabudsjettet, og utvikling av kommunens ledelses- og styringssystemer på klimaområdet.
Avdelingen består av engasjerte medarbeidere som jobber med et bredt spekter av oppgaver, og du må påregne å bidra med din kompetanse på hele avdelingens ansvarsområde.
Avdelingens ansvarsområder:
Klimaetaten er organisert i tre avdelinger, en administrasjonsavdeling, en kommunikasjonsavdeling og en klimafaglig avdeling. I tillegg til klimabudsjett og klimaledelse er mobilitet, energi og klimatilpasning andre viktige fagområder for klimafaglig avdeling. Øvrige oppgaver og ansvarsområder for klimafagavdelingen er:
- Arbeid med utslippsreduserende tiltak og virkemidler, energi og klimatilpasning
- Strategisk arbeid som følger av rollen som fagetat; policyutvikling på klimaområdet, klimafaglig sekretariat for byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel, produksjon og kvalitetssikring av innhold for kommunikasjon
- Samarbeid og oppfølging av andre virksomheter i gjennomføring av vedtatte klimatiltak og utredning av nye
- Faglig arbeid knyttet til tilskuddsforvaltningen
- Ansvar for å drifte og følge opp nettverket Næring for klima, andre nettverk og storbysamarbeid, internasjonalt samarbeid om EUs 100 klimanøytrale byer, og ulike organisasjoner
Kvalifikasjoner:
- Samfunnsøkonomisk eller annen relevant høyere utdanning (fullført mastergrad). Lang relevant erfaring kan erstatte utdanningskravet
- Inngående kunnskap om klimaspørsmål, og effektberegninger av klimatiltak
- Meget god skriftlig framstillingsevne
- Erfaring fra koordinerings-prosesser er ønskelig
Personlige egenskaper:
De ser for seg at du har evne til å utvikle gode samarbeidsrelasjoner og skape entusiasme for nødvendige endringer. I tillegg ser de etter deg som har;
- Gode kommunikasjonsevner
- Forståelse for byråkratisk håndverk
- Er nøyaktig og grundig
Arbeidsgiver tilbyr:
Klimaetaten er noen-og-femti ansatte med stor faglig bredde- og tyngde. Det de er mest stolte av når det gjelder deres kultur er engasjement, humor og faglighet, samarbeid og åpenhet. Rundt lunsjbordet diskuteres alt fra klimapolitikk og fag til elsykler, restaurant-tips og strikkeoppskrifter. Klimaetaten har eget husband som spiller på sommerfest og julebord. Alle har hver sin pult (fortsatt!) og ellers deler vi kunnskap, hjelper og heier på hverandre og får nyte godt av en ledergruppe som har skjønt prinsippet om tillitsbasert ledelse. Utover dette kan de tilby
- Attraktive arbeidslokaler sentralt i Oslo sentrum
- Gode pensjons-, låne- og forsikringsordninger gjennom Oslo Pensjonsforsikring (opf.no)
- Fleksibel arbeidstid
- Gode muligheter for faglig utvikling med spennende oppgaver og utfordringer med klimapolitisk fokus.
- Stillingen avlønnes som spesialkonsulent II, stillingskode 0195 og innplasseres i henhold til etatens lønnspolitikk. Det vil bli gitt nærmere informasjon om dette i intervjuer.
Klimaetaten skal være en pådriver for å nå kommunens ambisiøse mål om å redusere klimagassutslippene i Oslo med 95 prosent innen 2030, og bidra til en klimarobust by.
Etaten har ansvar for oppfølging av Oslos klimastrategi, og skal bidra til en kraftfull klimaledelse og –styring av kommunen. Etaten skal mobilisere til atferdsendring for å nå Oslos klimamål, og bygge nettverk for gjennomføring av klimatiltak. Klimaetaten rapporterer til Byrådsavdeling for miljø- og samferdsel.
Klimaetaten ble opprettet i 2016 og er en etat i Oslo kommune med om lag 55 ansatte. Etaten har siden 2016 utviklet seg til å bli et sterkt fagmiljø i Norge innen lokalt klimaarbeid, og vi har et stort satsningsområde med ambisiøse mål. Vi har jobbet målrettet med å bygge gode jobbrelasjoner, lage effektive rutiner og en kultur for teamarbeid og samarbeidsformer for å løse vårt viktige samfunnsoppdrag. Klimaetaten er organisert i tre avdelinger: administrasjonsavdeling, kommunikasjonsavdeling, og klimafaglig avdeling.